latinica  ћирилица
18/01/2019 |  19:49 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Foča: Spomenko Stojanović predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a

Na Osnivačkoj skupštini Demokratskog saveza u Foči 226 delegata izabralo je Opštinski odbor koji broji 51 člana. Preostalih osam koliko je predviđeno biće naknadno izabrano.
Foča: DEMOS - Foto: RTRS
Foča: DEMOSFoto: RTRS

Osnivačkoj skupštini su prisustvovali predsjednik Demokratskog saveza, Nedeljko Čubrilović, zamjenica predsjednika Spomenka Stevanović i predstavnici odbora iz Trebinja, Bileće, Gacka, Pala i Sokoca.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović istakao je da je zadovoljan odzivom u Foči i zbog činjenice da je 95 odsto članova DNS-a pristupilo novoj stranci.

"Raduje nas energija koja postoji i želja svih koji podržavaju ovu političku opciju da rade na pripremi sljedećih lokalnih izbora. Očekujemo da ovu energiju koja sada postoji u članstvu i kod građana koji nas podržavaju pretvorimo u dobar rezultat na lokalnim izborima", naglasio je Čubrilović.

Novoizabrani predsjednik Opštinskog odbora Demosa u Foči Spomenko Stojanović pojasnio je planove djelovanja stranke.

"Nastavljamo da aktivno radimo i da napravimo što bolji rezultat na sljedećim lokalnim izborima", kaže Stojanović.

Spomenko Stojanović koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske nedavno je na Glavnom odboru Demosa izabran za potpredsjnika stranke za izborne jedinice sedam, osam i devet.

Na Osnivačkoj skupštini su izabrani i ostali organi stranke, a uskoro će Opštinski odbor izabrati i trinaestočlano Predsjedništvo Demokratskog saveza u Foči.