latinica  ћирилица
19/01/2019 |  15:58 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Pernaru poruka od djece poginulih boraca u Bijeljini

Članovi Odbora djece poginulih boraca oštro su na tribini u Bijeljini odgovorili hrvatskom političaru i osnivaču ''Živog zida'' Ivanu Pernaru na izjavu da je "Republika Srpska tvorevina koja je stvorena na nestanku Hrvata iz bosanske Posavine".

Nakon ovog odgovora, napustili su tribinu ovog hrvatskog političara, poznatog i po tome što ima dobre odnose i podršku PDP-ovog političara Draška Stanivukovića i Stefana Blagića iz Restarta.

Branislav Šušljik, sin poginulog borca Vojske Republike Srpske, upitao je na tribini u Bijeljini Pernara znači li da je i Hrvatska genocidna država jer je sa njenog područja prognano stotine hiljada Srba?

- Kada bi jedan Srbin rekao da je Hrvatska genocidna tvorevina i otišao u Zagreb ili Split, Rijeku, kako bi dočekao dan? Noć bi ga pojela, kaže Branislav.

Ivan Pernar je nedavno, komentarišući dolazak Dragana Čovića na obilježavanje Dana Republike Srpske, izjavio da je  Srpska stvorena na nestanku Hrvata: "Ići na obilježavanje dana tvorevine koja je zapravo stvorena na nestanku Hrvata iz bosanske Posavine to vam sve govori o ljubavi za hrvatski narod od strane HDZ-a."

Pernar je na tribini u Bijeljini odgovarao uopšteno na pitanja Šušljika, da bi nakon toga Branislav Šušljik pozvao prisutne da napuste Pernarovo predavanje.

- Djeca poginulih boraca, porodice poginulih boraca VRS, saborci, pripadnici policijskih jedinica koje su učestvovale u ratu, večeras su napustili predavanje Ivana Pernara jer nismo mogli dozvoliti da bilo ko dođe u RS i kaže da je Srpska genocidna tvorevina nastala na ubistvu Hrvata sa područja bosanske Posavine, navodi Branislav Šušljik.

Nenad Јovanović, predsjednik Odbora djece poginulih boraca Bijeljina, kaže da mu je žao što nije imao vremena da pita Pernara da li zna za Prebilovce, Јadovno, za prvi i jedini dječiji logor u svijetu?

- Mi smo dostojanstven i civilizovan narod, nismo došli da pravimo nikakav nered  jednostavno smo došli da iskažemo svoje nezadovoljstvo njegovom izjavom, dodaje Јovanović.

Šušljik je Pernaru poručio da je Republika Srpska sveta zemlja, stvorena u ratu, natopljena krvlju srpskih junaka i ostavljena djeci poginulih boraca da je čuvaju.