latinica  ћирилица
21/01/2019 |  14:57 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

Dejtonski sporazum najbolji recept za "bosanski lonac"

Stav SNSD-a jeste da o reviziji Dejtonskog sporazuma najviše govore oni koji tom sporazumu nikada nisu dali šansu, a to je prvenstveno bošnjačka strana u BiH, rekao je za RTRS portparol SNSD-a Radovan Kovačević, komentarišući izjavu turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da je Dejtonski sporazum potrebno revidirati, jer nije donio rješenje za BiH.
Radovan Kovačević - Foto: nezavisne novine
Radovan KovačevićFoto: nezavisne novine

Kaže da su oni ti koji su uvijek priželjkivali da Dejton bude samo korak do ostvarivanja onoga što su bili njihovi ratni ciljevi, a to je BiH u kojoj vlada princip jedan čovjek - jedan glas, što u prevodu znači, kojom vladaju Bošnjaci.

"To je za nas apsolutno neprihvatljivo. Mi u SNSD-u smatramo da je Dejtonski sporazum najbolji recept, koji je ikada napisan za 'bosanski lonac'", rekao je Kovačavić.

Dodao je da u stranci smatraju da, iako Republika Srpska uvažava jednu moćnu zemlju kao što je Turska, ali da ona, kako kaže, nažalost, zastupa interese bošnjačke strane.

"Mislimo da je to nešto što je neprihvatljivo i nešto što nije dobro. Јedino što je dobro, kao poruka od bilo koga ko nije u BiH, jeste da je budućnost ove zemlje samo u dogovoru tri konsitutivna naroda i dva entiteta, dakle u Dejtonskom sporazumu", naglasio je Kovačević.

Povezane vijesti:

Erdogan: Dejtonski sporazum treba revidirati