X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
30/01/2019 |  14:17 ⇒ 15:38 | Izvor: RTRS

Institucije Republike Srpske podržaće aktivnosti Udruženja "Iskra"

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić razgovarali su danas sa predstavnicima Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Banjaluka.
Cvijanović, Višković i Šeranić sa predstavnicima udruženja Iskra - Foto: RTRS
Cvijanović, Višković i Šeranić sa predstavnicima udruženja IskraFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o podršci djeci koja se liječe u Klinici za dječije bolesti, odjeljenje hemato-onkologije, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, njihovim roditeljima, programskim aktivnostima udruženja, projektima rehabilitacije i funkacionisanju Roditeljske kuće, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Zajednički je usaglašeno opredjeljenje da institucije Republike Srpske podrže aktivnosti Udruženja "Iskra", putem tekućih grantova humanitarnim organizacijama i udruženjima, ali i kroz projektne aktivnosti koje uključuju rehabilitaciju.

U organizaciji ovog udruženja i uz angažman djece koja su izliječena od malignih bolesti, a koja su okupljena u aktivnu grupu "Mladice" u Banjaluci, u posljednjoj sedmici avgusta mjeseca ove godine, biće održana regionalna konferencija na temu "Psiho-socijalna edukacija i život nakon liječenja", koju će podržati Vlada Republike Srpske.