latinica  ћирилица
07/02/2019 |  12:11 ⇒ 21:45 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u Doboju: Ambiciozni planovi za budućnost (FOTO)

U Doboju je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i vršioca dužnosti gradonačelnika ovog grada, Borisa Јerinića.

Tema sastanka bili su projekti koji će uz podršku republičkih institucija biti realizovani.

Krajem marta počinje gradnja sportske dvorane, potom gradnja bolnice, a rješavaju se pretpostavke i za druge projekte poput zaštite grada od poplava. Uporedo s tim plan je da se oživi privreda,a velika šansa je u izgradnji industrijske zone.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović nakon sastanka rekla je da postoje ambiciozni planovi, koji se odnose na već započete projekte i koji će biti realizovani u narednom periodu.

- Ovo je najbolji način da pokažemo da postoji dobra koordinacija između lokalne zajednice i Vlade. Dogovorili smo nekoliko važnih, novih projekata. Puna podrška Vlade postoji kada su u pitanju infrastrukturni projekti - navela je Cvijanovićeva.

Dodaje da je na sastanku razgovarano i o tome na koji način iskoristiti neke kapacitete, koji mogu služiti oživljavanju privrede i privrednog života.

Cvijanovićeva u Doboju (Foto: RTRS)

Grad Doboj već razmišlja o lokacijama i objektima na kojima bi mogli da budu podignuti industrijski pogoni. Potrebno je, kažu, provesti procedure za prenos vlasništva nad zemljištem sa Republike na lokalnu zajednicu.

-U narednom periodu ćemo sagledati još mogućnosti i tražiti potencijalno ljude koji su zainteresovani kako bi mogli ustupiti te objekte na korištenje i otvaranje određenih pogona u tim objektima - izjavio je Јerinić.

On je dodao da je saradnja sa republičkim institucijama ono što je bilo potrebno gradu Doboju.

- Očekuje nas mnogo posla u narednom periodu kako bismo realizovali zacrtane projekte - naveo je Јerinić. 

Vlada Republike Srpske je prethodnih godina u Doboj uložila oko 120 miliona maraka. Prošle godine u putnu infrastrukturu yloženo je oko 1,5 miliona maraka.

O svim projektima razgovaraće se na sjednici Vlade koja će biti održana naredne sedmice u Doboju. Vlada Srpske prethodnih godina u Doboj je uložila oko 120 miliona maraka, a tome treba dodati i ulaganja u putnu infrastrukturu od milion i po tokom prošle godine.

Sastanku, koji je održan u Gradskoj upravi, prisustvovali su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Subotić, Slavko Gligorić i Danijel Јošić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović, delegat u Vijeću naroda Srpske Јasna Lukić i predsjednik dobojskog odbora SNSD-a Uroš Gostić.