latinica  ћирилица
11/02/2019 |  14:22 | Autor: SRNA

Majkić: U svijet poslata veoma loša poruka

Srpski delegat u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni da je zvižducima sa tribina sarajevnog stadiona tokom obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i spominjanja Republike Srpske na svečanoj ceremoniji otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala- EЈOF 2019 poslata veoma loša poruka u svijet.
Dušanka Majkić (Foto: Dejan Božić/RAS Srbija) -
Dušanka Majkić (Foto: Dejan Božić/RAS Srbija)

- Nažalost, možemo samo konstatovati da federalno Sarajevo nije iskoristilo jedinstvenu šansu koja mu je pružena da na otvaranju EЈOF-a pokaže da je grad dostojan takvog skupa - istakla je Majkićeva.

Prema njenom mišljenju, umjesto da riječi Dodika, na stadionu "Asim Ferhatović Hase", predstavljaju pobjedu svih i da olimpijska baklja bude doprinos stabilizaciji mira u BiH, mladi sportisti iz Evrope nosiće sa sobom u svoje zemlje sliku BiH kao zemlje koja nema dovoljno samopoštovanja.

Majkićeva napominje da je očligledno da zemlja, koja nije u stanju da se na reprezentativnom skupu mladih sportista predstavi na najbolji način, nije ni zaslužila da dobije takvu organizaciju.

- Ujedno, svi ovi zvižduci su i poruka Republici Srpskoj da, ma koliko bile dobre namjere Srpske da se zajedničkim učešćem oba entiteta pošalje bolja poruka o BiH nego što ona ustvari jeste, drugi i drugačiji u sarajevskoj kasabi nikada neće biti prihvaćeni - rekla je Majkićeva.