latinica  ћирилица
17/02/2019 |  16:00 ⇒ 18/02/2019 | 08:40 | Autor: RTRS

Brčko: U toku radovi na proširenju Bulevara mira

Distrikt Brčko je i početkom ove godine nastavio trend javnih radova. Iako je februar, uveliko se radi na proširenju Bulevara mira, koji će biti moderna saobraćajnica sa šest traka. Riječ je o investiciji od 1,4 milion maraka.

I za građane distrikta Brčko, proširenje Bulevara mira, predstavlja korak naprijed. Ističu da će svi dobiti, i grad,ali i vlasnici poslovnih prostora, čiji će objekti više vrijediti.

U odjeljenju za javne poslove, ističu da se projekat rekonstrukcije Bulevara, izvodi prema regulacionom planu Distrikta Brčko.

- Grad Brčko će dobiti, jedan savremen, moderan ulaz u grad iz pravca Bijeljine, što je zagovarano već dugo godina. Mi smo ta generacija, koja je uspjela to da privrede kraju. Sam projekat će koštati milion i četiri stotine KM - naglasio je koordinator projekta, Odjeljenja za jvane poslove, distrikta Brčko Dragan Peštić. 

Za izvođenje radova koristi se svaki sat dobrog vremena, jer je rok za okončanje 30. maj.

- Trudimo da ispoštujemo datu dinamiku, a tim da trenutno izvodimo radove koje vremenski uslovi dozvoljavaju. Mi ne možemo izvoditi radove i da ometamo saobraćaj koji mora biti u funkciji  - kaže rukovodilac radova Sunahid Omerović.

Grad Brčko, ovim projektom dobiće novu saobraćajnicu sa tri trake, od kojih će jedna biti predviđena za parking. Postavlja se nova komunalna i elektro-infrastruktra sa led rasvjetom.