latinica  ћирилица
20/02/2019 |  10:41 ⇒ 13:51 | Autor: RTRS

Šeranić: Zavod "Dr Miroslav Zotović" uspješna zdravstvena ustanova

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je danas Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci, gdje je razgovarao sa direktorom ove zdravstvene ustanove Goranom Talićem.
Šeranić posjetio Zavod "Dr Miroslav Zotović" - Foto: RTRS
Šeranić posjetio Zavod "Dr Miroslav Zotović"Foto: RTRS

Šeranić se informisao o poslovanju Zavoda, planovima za budući i rad, a razmijenjena su mišljenja i kada su u pitanju dobre pakse koje primjenjuje Zavod, kao model uspješnog poslovanja zdravstvenih ustanova.

- Razgovarali smo o budućem pravcu stabilizacije i razvoja zdravstvenog sistema. Iskustva Zavoda kao uspješne zdravstvene ustanove, koja razvija specifične usluge su dragocjena. Najmera Ministarstva jeste da kod donošenja ključnih odluka u zdravstvu uključi zdravstvene ustanove, uvaži njihove potrebe i kreira sistem prema demografsko-epidemiološkoj sliciiprvenstveno usmjeren prema pacijentu - naglasio je Šeranić.

Talić je istakao da je njihov rad fokusiran na to da pacijent u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobije kompletnu uslugu na jednom mjestu, od dijagnostike do rehabilitacije.

On je dodao da će u narednom periodu nastaviti da rade na proširenju kapaciteta i stalnom poboljšanju usluga prateći savremene dijagnostičke i terapijske procedure, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.