latinica  ћирилица
21/02/2019 |  13:24 | Autor: SRNA

U junu u Srpsku stiže 1.050 gostiju sa Kosmeta

U okviru osmog do sada najmasovnijeg projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" od 16. do 23. juna u Srpsku će doći 1.050 gostiju sa Kosmeta, rekao je danas Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Djeca sa Kosmeta, arhiv - Foto: RTRS
Djeca sa Kosmeta, arhivFoto: RTRS

On je rekao da će u Srpsku doći ukupno 20 autobusa u kojim će biti 1.050 gostiju, i to 920 najboljih učenika u pratnji 80 nastavnika i 50 djece i mladih ometenih u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice.

- Danas je došla i potvrda iz grada Doboja da i ove godine primaju 100 učenika. Njihovi gosti biće 50 najboljih učenika iz Osnovne škole `Sveti Sava` iz Kosovske Mitrovice i 50 najboljih učenika iz opštine Vitina, kod Gnjilana - naveo je Arlov i istakao da je time osmi projekat konačno utvrđen.

Arlov je istakao da je ovo do sada najmasovniji dolazak djece sa Kosova i Metohije u Srpsku, gdje će boraviti u 18 gradova i opština.

- Prvi put u ovom velikom projektu dolaze i djeca i mladi ometeni u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me". Hvala svima koji su pomogli - rekao je Arlov.

Arlov je najavio da će sutra u Brčkom u 18.00 časova biti održana tribina o osmom projektu i životu Srba na Kosovu i Metohiji, na kojoj će biti gost.

Tribinu organizuje brčansko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta".