latinica  ћирилица
21/02/2019 |  15:49 | Autor: SRNA

Preminula još tri pacijenta od respiratorne infekcije

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u posljednja tri dana preminula su tri pacijenta od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.
Institut za javno zdravstvo Republike Srpske -
Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

U Institutu kažu da im je Univerzitetski klinički centar prijavio da su pacijenti bili srednjeg i starijeg životnog doba sa brojnim komorbiditetima i pozitivni na virus influence A.

- Institut za javno zdravstvo svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije. U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Srpskoj za izvještaj za osmu nedjelju koji će javnosti biti dostupan u utorak, 26. februara -navedeno je u saopštenju.

U Institutu ističu da su aktivnosti virusa influence u padu, što odgovara očekivanoj epidemiološkoj situaciji za ovu sedmicu i ovaj period godine.

U zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj od početka godine preminulo je nekoliko desetina ljudi od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.