latinica  ћирилица
03/03/2019 |  14:03 ⇒ 14:03 | Autor: SRNA

Pavić: DŽaferovićeve ucjene - blokiranje institucija BiH

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas da ucjenjivački stav bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića kada je riječ o formiranju Savjeta ministara znači blokiranje institucije BiH i nefunkcionisanje BiH.
Marko Pavić - Foto: RTRS
Marko PavićFoto: RTRS

- Neka se oni koji nam nameću takvu politiku zamisle šta rade BiH. Nema smisla to što radi DŽaferović, da ucjenjuje nečim što treba da bude dio budućih odluka, odluka o formiranju Savjeta ministara - rekao je Pavić novinarima u Banjaluci.

On je poručio da Republika Srpska ima svoj put, svoje organe i institucije, te da će nastaviti da funkcioniše.

Pavić kaže da se DNS davno opredijelio za put prema EU i da je zainteresovan da sve institucije u BiH, pa tako i u Republici Srpskoj, to zadovolje kroz odgovore na dodatna pitanja i upitnike, te kriterijume koje traži EU.

- Očekujem da naši odgovori budu prihvaćeni i da će BiH ubrzo dobiti za jedan viši nivo u odnosima sa EU - rekao je Pavić.

DŽaferović je izjavio da se "ne može dati mandat za sastav Savjeta ministara nekom ko unaprijed kaže da neće poštovati zakone, odluke i usvojene politike", te da je pitanje predaje Godišnjeg nacionalnog plana pitanja vladavine prava.