latinica  ћирилица
11/03/2019 |  12:19 ⇒ 18:09 | Autor: SRNA

Šeranić sa rukovodstvom Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas sa rukovodstvom Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči o mogućnostima daljeg unapređenja uslova boravka pacijenata kroz projekat energetske efikasnosti.
Šeranić sa rukovodstvom Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči - Foto: SRNA
Šeranić sa rukovodstvom Bolnice za hroničnu psihijatriju u ModričiFoto: SRNA

Rukovodstvo ove zdravstvene ustanove informisalo je Šeranića o planovima za unapređenje programa rehabilitacije na individualnom i grupnom nivou, uvođenje šire palete radno-okupacionih sadržaja, kao i bolje organizacije službi.

Na sastanku Šeranića i direktora Bolnice Milenka Đukića rečeno je da je ta bolnica zahvaljujući donatorskim sredstvima u prethodnom periodu znatno unaprijedila uslove rada i boravka pacijenata, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Posebno bih pohvalio angažovanje radnika na radno okupacionoj terapiji za pacijente kroz kulinarsku, muzičku, radionicu za rukotvorine... Ova i ostale ustanove tog tipa u Srpskoj pružaju kompletne usluge za pacijente kada je u pitanju terapija, ali i rehabilitacija, koja je za osobe sa mentalnim poremećajima posebno značajna - naglasio je Šeranić.

Na sastanku je bilo riječi o planovima resornog ministarstva kada je riječ o stabilizaciji ustanova zdravstvene zaštite, te novom zakonu o mentalnom zdravlju i pratećoj strategiji u čiju će se izradu aktivno uključiti zdravstvene ustanove za liječenje lica sa mentalnim teškoćama i ustanove socijalne zaštite.