X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
13/03/2019 |  14:29 | Izvor: sputniknews.com

I London uputio zahtjev Prištini

Britanski zvaničnik Ričard Mur razgovarao je danas u Prištini sa predstavnicima prištinskog tima za dijalog, a kopredsjedavajući tog tima Fatmir Ljimaj je nakon razgovara rekao da su teme bile dijaloga i ukidanje nametnutih taksi uvećanih za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.
Ričard Mur (Foto: cnnturk.com) -
Ričard Mur (Foto: cnnturk.com)

Kako je prenela RTK 2, Ljimaj je potvrdio i da je i Mur, kao i svi njegovi prethodnici iz SAD i Njemačke, tražio da takse budu suspendovane.

Rekao je da su u razgovoru članovi Murovog tima pokušali da ubijede da uslovljavanje dijaloga sa ukidanjem taksi nije dobra.

- Stav svih prijatelja je da se pronađe put da se dâ mogućnost dijalogu, i to nam stalno govore i u Prištini i u Briselu - rekao je Ljimaj.

Sa Murom su, dodao je, razgovarali i o platformi koju je nedavno usvojena u kosovskom parlamentu, te da u za to, kako je rekao, dobili punu podršku.

- Upoznali smo ga sa nekim temama koje u prošlosti nisu bile dovoljno razmatrane za sporazum sa Srbijom. Dobili smo punu podršku od predstavnika britanske vlade. Velika Britanija podstiče i podržava napore za dijalog i učešće Kosova u razgovorima kako bi se postigao sporazum - rekao je Ljimaj.

Govoreći o nedavnom boravku u Briselu, Ljimaj je rekao da je to bio jedan od redovnih sastanaka, te da će ta praksa biti nastavljena i ubuduće.