latinica  ћирилица
22/03/2019 |  18:59 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Odron u rudarskoj jami kod Srebrenice zatrpao dvojicu rudara (FOTO)

U rudniku Kompanije Boksit Milići danas prijepodne dogodila se rudarska nesreća. Odron u rudarskoj jami kod Srebrenice zatrpao je dvojicu rudara. Kompanija Boksit u toku dana oglasila se saopštenjem, u kojem je navela detalje nesreće i identitet zatrpanih rudara. Policija i spasilačke ekipe su na licu mjesta.

Cijeli dan trajala je potraga za rudarima, na koje se jutros oko 10 časova obrušila veća količina materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije Boksit, odmah nakon saznanja, direktor Sektora Rudarstvo Dragan Simić obavijestio je republičke rudarske i geološke inspektore koji su već u popodnevnim časovima bili na mjestu događaja.

Tamo su stigle i ekipe hitne pomoći, policija i spasilačke ekipe, koje pokušavaju doći do rudara.

Srebrenica - Boksit Milići (Foto: SRNA)

Iz Boksita su saopštili da su u jamskom kopu Braćan na području Srebrenice ostali zatrpani 44-godišnji Slaviša Žugić iz Milića i 30-godišnji Branislav Ostojić iz Zvornika. Navode, da je riječ o kvalifikovanim i iskusnim rudarima. 

- Zaista jednan nemio događaj i prema prvim nezvaničnim podacima dva radnika su nastradala i došlo je do urušavanja u jami - rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Načelnik sektora policije policijske Uprave Zvornik Vladan Vasilić da se pored policije na terenu nalaze i spasilačje ekipe.

Nadležni inspektori obavili su uviđaj, a dalja istraga će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće.