latinica  ћирилица
26/04/2019 |  14:25 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Bijeljina: Posni obroci za korisnike narodne kuhinje

Članovi Sportsko - ribolovnog društva "Riba" iz Bijeljine pripremili su posne obroke za korisnike narodne kuhinje u ovom gradu. U saradnji sa Crvenim krstom, posne obroke, ali i Vaskršnja ofarbana jaja, dobiće svi korisnici narodne kuhinje.

Povodom vaskršnjih praznika sportsko - ribolovno društvo "Riba" iz Bijeljine tradicionalno organizuje pripremanje posnih obroka za socijalno najugroženije stanovnike Bijeljine.

U Udruženju kažu da žele da ih barem malo usreće.

- Obezbjeđujemo za svakog korisnika jedan posni obrok, prženu ribu, riblju čorbu, hljeb, i, s obzirom da je upriličeno povodom Vaskrsa, imamo i oko 600 ofarbanih jaja, koja ćemo takođe podijeliti ovim korisnicima - kaže Miodrag Đukić, predsjednik sportsko - ribolovnog društva "Riba" Bijeljina.

Ova akcija se sprovodi u saradnji sa Crvenim krstom grada Bijeljine.

Volonteri ove organizacije pripremljene obroke podijelili su korisnicima narodne kuhinje.

- Značajno je što ljudima treba posna hrana i spojili smo aktivnost Udruženja "Riba" sa našim korisnicima, tako da će oni danas dobiti riblju čorbu, ribu i po dva kuvana jaja - istakao je Perica Gligić, predsjednik Crvenog krsta grada Bijeljina.

Narodna kuhinja u Bijeljini funkcioniše već 15 godina, i trenutno ima 264 korisnika.

- Od tih 264 porodice ima onih koje zaista nemaju uslove da naprave Vaskršnju trpezu. Imamo i one koji ne znaju da naprave obrok, i nepokretne korisnike kojima hranu moramo dostaviti na kućnu adresu - rekao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Najugroženijim stanovnicima Bijeljine sutra će biti podijeljeni paketi pomoći, koji sadrže osnovne životne namirnice, koje su donirali lokalni privrednici.