latinica  ћирилица
09/05/2019 |  09:21 ⇒ 09:27 | Autor: SRNA

Vučić čestitao Putinu Dan pobjede

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana pobjede nad fašizmom uputio je čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u kojoj je istakao da je bratski ruski narod veliku pobjedu Drugom svjetskom ratu izvojevao svojim vanvremenim patriotizmom, junaštvom i žrtvovanjem.
Sastanak Vučić-Putin (arhiv) - Foto: TANЈUG
Sastanak Vučić-Putin (arhiv)Foto: TANЈUG

Vučić je istakao da je Dan pobjede nad fašizmom jedan od najsvjetlijih datuma u istoriji čovječanstva.

- Čast mi je što je srpski narod, rame uz rame sa ruskim i drugim slobodarskim narodima, svojim herojstvom u Drugom svetskom ratu obezbedio bolju budućnost za naredne generacije - naveo je Vučić u čestitki.

On je ukazao da zajednička borba na strani prava i pravde obavezuje na čuvanje uspomene na svakog pojedinca, koji je život izgubio u plemenitoj misiji za slobodu, mir i nezavisnost.

- Zato i ove godine u Srbiji, kao i u Rusiji, ponosno korača `Besmrtni puk`. S ponosom se sećam svog učešća u tom maršu neizbrisivog sećanja prošle godine sa Vama u Moskvi, a posle veličanstvene parade na Crvenom trgu - naveo je predsjednik Srbije.

Vučić je u čestitki izrazio zahvalnost za pomoć Rusije u
odbrani nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa, ističući da su time i Putin i Ruska Federacija zadobili istinsko povjerenje srpskog naroda.

- Uz želje da sa mnogo mudrosti i snage nastavite da postižete uspeh na odgovornoj dužnosti i bratski ruski narod vodite putem napretka, primite, ekselencijo, moje srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja - navodi se u čestitki.

Dan pobjede nad fašizmom obilježava se kao sjećanje na 9. maj 1945. godine kada je nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu.