latinica  ћирилица
20/05/2019 |  08:24 ⇒ 08:29 | Autor: RTS

Pobjeda Toronta poslije dva produžetka (VIDEO)

Košarkaši Toronta su savladali Milvoki sa 118:112 i dobili prvu utakmicu na svom terenu poslije čak dva dramatična produžetka i smanjili prednost protivnika na 2:1 u finalu istočne konferencije. Јunak pobjede bio je Kavaj Leonard koji je bio i najefikasniji igrač utakmice.
Toronto-Milvoki - Foto: Screenshot/YouTube
Toronto-MilvokiFoto: Screenshot/YouTube

Toronto je na svom terenu samouvereno ušao u meč i čak nekolkiko puta poveo i sa dvocifrenom razlikom, ali se Milvoki nijednog trenutka nije predao.

U dramatičnom finišu utakmice gosti su uspjeli da dođu do prvog izjednačenja koje je vodilo u prvi produžetak. Domaći su opet poveli, ali u finišu Milvoki opet uspjeva da dođe do izjednačenja koje ih vodi i do novog produžetka.

Na startu drugog produžetka poveli su gosti, ali tada na scenu stupa raspoloženi Kavaj Leonard koji sa dvije ukradene lopte, skokom u napadu i šest ubačenih poena odvodi svoj tim do pobjede.

Leonard je bio i najefikasniji igrač utakmice sa 36 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Pratili su ga Paskal Sijakam sa 25 poena i 11 skokova, Norman Pauel sa 19 poena i Mark Gasol sa 16 poena, 12 skokova, 7 asistencija i 5 blokada.

U poraženom Milvokiju najefikasniji su bili DŽordž Hil sa 24 poena i 7 skokova i Malkom Brogdon sa 20 poena i 5 skokova. Pratili su ih Bruk Lopez sa 16, Јanis Adetokunbo sa 12 i Nikola Mirotić sa10 poena i 5 skokova.

Naredni meč će se irati u Torontu u noći između utorka i srijede.