latinica  ћирилица
29/05/2019 |  13:09 ⇒ 13:47 | Autor: RTRS

"Јafa igre bez granica" nacrtale osmijehe za 800 mališana u Bijeljini i Brčkom (FOTO)

Sportsko-zabavna manifestacija "Јafa igre bez granica" uspješno je održana 25. maja u OŠ "Vuk Karadžić" u Bijeljini i u Brčkom 26. maja u Tehničkoj školi. Na takmičenju je u oba grada učestvovalo više od 800 mališana, a Igre je pratilo oko 1.000 posjetilaca.
Јafa igre bez granica - Foto: RTRS
Јafa igre bez granicaFoto: RTRS

Veseli karavan zabave, igre, uzbuđenja i takmičenja prvo je razveselio građane Bijeljine koji su oduševljeno pratili četvoročasovni program. "Јafa igre bez granica" u Bijeljini je otvorio Darko Mitrić u ime Grada Bijeljina, nakon čega je počela adrenalinska zabava.

Predvođeni kapitenima, mališani su se takmičili u pet zabavnih disciplina u četiri uzrasne grupe, a pred navijačima, roditeljima, prijateljima i drugarima, pokazali su brzinu, spretnost i sklonost ka timskom radu. Na ovaj način pokazali su svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost, te generalno zdravi stilovi života.

- Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje i da se na zabavan način promoviše sport i timski rad. Prezadovoljni smo atmosferom koja je vladala  tokom Igara, kao i domaćinima i sponzorima iz Bijeljine, koji su zajedno sa nama učinili ovaj dan nezaboravnim za sve građane Bijeljine - izjavila je koordinator projekta Željka Gajić.

Osim osnovaca i djece iz vrtića, u takmičarskom programu učestvovala su djeca iz Udruženja za pomoć mentalno oboljelim licima "Nada" iz Bijeljine. Za njihove potrebe i rad doniran je dio sredstava koji su obezbijedili sponzori i organizatori manifestacije.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, svi prisutni su uživali u bogatom revijalnom programu koji su izvele članice plesnog kluba Studio Olena iz Bijeljine. Sve posjetioce i navijače su dočekale brojne kreativne radionice i slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori Igara, kao što su kompanija Јafa iz Crvenke, M:tel, Pulse i brojni drugi.

Јafa igre bez granica - pehari za najbolje

Na kraju takmičenja svi prisutni, i takmičari i navijači, odigrali su zanimljiv sportski ples koji je kompletnu atmosferu doveo do usijanja, upravo pred proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada. Pobjednicima po kategorijama uručene su bogate nagrade koje su obezbijedili organizatori i sponzori, a utješne paketiće su dobili svi prijavljeni takmičari.

Nakon Bijeljine, dobra zabava i odlična atmosfera se preselila naredni dan u Brčko. Tamo su nas dočekali raspoloženi domaćini, te još srećniji voditelji ekipa koji su s nestrpljenjem čekali da se Igre u Brčkom i zvanično otvore.

U ime Vlade Brčko distrikta, Igre je otvorio Aleksandar Đurić, a autora sportskog sadržaja i voditelja Peđu Savića,  publika je dočekala aplauzom i odličnom energijom koja se nastavila tokom troipočasovnog programa.

U revijalnom dijelu publiku su zabavljali sjajni članovi zumba kluba ZaKlub. Osim uživanja u plesu, publiku su oduševili brojni prateći sadržaji koje su pripremili Јafa iz Crvenke, Stem akademija, M:tel, Pulse, Argeta, Centar za strane jezike Seal i brojni sponzori. Zabava je bila nezaboravna i uz sjajno maskiranog klovna, a veliki red bio je u facepainting kutku, te kod dodjele balona i navijačkih zastavica.

Јafa igre bez granica - takmičenje u Brčkom

I u Brčkom su se takmičila djeca sa poteškoćama u razvoju, za čiju sreću i veselje na licima nema dovoljno riječi da se opiše. Nakon takmičenja, već tradicionalno je otplesan zabavni sportski ples, čije korake cijela sala uči uz smijeh i zabavu. Pobjednici su i u Brčkom uživali prilikom dodjele bogatih nagrada, koje su obezbijedili organizatori i sponzori, nakon čega su Igre i zatvorene.

Poslije Bijeljine i Brčkog, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 29. septembra u Trebinju, 13. oktobra u Mostaru, 24. novembra u Sarajevu i 15. decembra u Banjaluci.