latinica  ћирилица
31/05/2019 |  17:45 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Trinaesti susret ratnih vojnih invalida Trebinja i Beograda

U Beogradu se održava trinaesti susret ratnih vojnih invalida Trebinja i Beograda. Pored druženja, bilo je i sportskog duha, pa su se učesnici takmičili u streljaštvu i sportskom ribolovu.

Druženje ratnih vojnih invalida Trebinja i Beograda već je postalo tradicija čiji je cilj resocijalizacija i afirmacija u društvenom životu. Susreti se održavaju naizmjenično u dva grada, a ovaj put na redu bila je srpska prestonica.

- Druženje je najbitnije. Razgovaramo i sjećamo se nekih prošlih vremena i posleratnih dešavanja. A pričamo i o prilikama i neprilikama koje imaju ratni vojni invalidi danas, ali najbitnije je da smo tu i da život ide dalje - rekao je Pero Mišljević iz Boračke organizacije Trebinje.

Јedna od želja učesnika je da se održavanjem ove manifestacije ne zaborave oni koji su izgubili život u prethodnim ratovima.

- Ne da zaboravimo, već da se ovako okupljamo i održimo na neki način uspomene na sve nastradale, ali i na sve ljude koji su preživeli ta teška vremena u kojim smo branili srpstvo - poručio je Milivoje Stanić iz Udruženja ratnih i vojnih invalida Beograd.

U okviru druženja za sutra je organizovana i zajednička plovidba Dunavom, dok će ovogodišnji susreti biti završeni u nedjelju, 2. juna, ispraćajem gostiju iz Trebinja.