latinica  ћирилица
13/06/2019 |  09:37 ⇒ 12:24 | Autor: RTRS

U toku transport Đukanovića ka KPZ Tunjice (FOTO)

Benedi Đukanović na putu je ka KPZ Tunjice, jer mu je ranije određen pritvor, potvrdila je za RTRS načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Benedi Đukanović, osumnjičen za ubistvo Slaviše Krunića, predao se sinoć sarajevskoj policiji predat je pod nazdor MUP-a Republike Srpske.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je danas u Banjaluci da će tužilac saslušati Đukanovića, čim bude dovezen u banjalučki Kazneno-popravni zavod Tunjice.

Miljanovićeva je rekla da se Đukanović sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali. 

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su u Glamočanima, kod Laktaša, ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović.

U pucnjavi je ubijen napadač Željko Kovačević. Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

Privođenje Benedija Đukanovića (Foto: H.M./Kliks.ba)

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldi.

Đukanović, je prije deset godina u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je juče da je, u saradnji sa tužilaštvom, u toku intenzivna istraga o ubistvu Slaviše Krunića.

- Sigurno će biti još lica privedenih na kriminalističku obradu - istakao je juče je Ćulum.