X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
24/06/2019 |  08:40 ⇒ 08:49 | Izvor: SRNA

Sokolac: Književnik Đorđe Nešić dobitnik Vidovdanske povelje

Srpski književnik Đorđe Nešić iz Bijelog Brda kod Osijeka dobitnik je ovogodišnje Vidovdanske povelje, za sveukupno dosadašnje stvaralaštvo, koja će mu biti uručena na "Vidovdanskim pjesničkim susretima" na Sokocu 28. juna.
Đorđe Nešić - Foto: POLITIKA
Đorđe NešićFoto: POLITIKA

Ova 27. književna manifestacija počeće tradicionalnim pjesničkim pomenom na srpskom Vojničkom groblju "Mali Zejtinlik" u petak, 28. juna, nakon liturgije.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Sokolac Јadranka Јanković rekla je Srni da je centralno pjesničko veče u porti Hrama Romanijske Lazarice na Sokocu planirano istog dana od 19.30 časova, kada će Nešiću biti uručena Vidovdanska povelja.

Јankovićeva je podsjetila da je Nešić, koji živi u Bijelom Brdu i u Somboru, srpski pjesnik zastupljen u više antologija poezije, izdao je osam knjiga poezije i zavičajni rječnik i dobitnik je niza prestižnih nagrada. 

- Osim besjede i stihova kojima će se nagrađeni Nešić obratiti publici, na centralnoj pjesničkoj večeri svoje stihove će govoriti i pjesnici Anđelko Anušić, Miljana Orašanin, Kajoko Јamasaki, Slobodan Јović i Željko Grujić - navela je Јankovićeva.

Organizator ove književne manifestacije su Književni klub "Romanija" i "Prosvjeta", a pokrovitelji opština Sokolac i grad Istočno Sarajevo.