latinica  ћирилица
01/07/2019 |  19:46 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Trebinje novu sezonu dočekalo bogatijom ponudom

Trebinje, turistički biser Srpske, novu sezonu dočekao je bogatijom ponudom.

Gosti sa svih strana svijeta mogu birati vožnju čamcima po Trebišnjici ili turističkim vozićem krenuti u razgledanje grada. Za one željne adrenalina tu su planinarski usponi, dok je za poklonike vjerskog turizma osmišljena tura "Stazama Sv. Vasilija".

Turistička sezona na krajnjem jugu Srpske se zahuktava, a sa njom i prvi turistički vozić na ulicama Trebinja. Od prve vožnje veliko je interesovanje za novu turističku atrakciju. Za sve koji dođu u grad na Trebišnjici vozić je prilika da Trebinje sagledaju iz druge vizure.

Novitet u turističkoj ponudi su i lađe na Trebišnjici, koje su svojevremeno bile glavna atrakcija grada. Nakon više decenija ponovo plove rijekom, baš po uzoru na one stare. I tu spisku noviteta nije kraj.

- Saradnja Turističke organizacije Danilovgrad i Trebinje mapirali četiri najznačajnije lokacije vezane za Sv. Vasilija da bi turistima i velikom broju vjernika dali informacije i o drugim značajnim lokacijama vezanim za ovog svetitelja. Tu su "hajking" ture i planiranje, kao nova ponuda za adrenalinski turizam. To rade sertifikovani vodiči iz planinarskih društava - rekao je Marko Radić direkotor Turističke organizacije Trebinje.

Sa novitetima, ali i drugim sadržajima koje Trebinje nudi oduševljeni su turisti sa svih kontinenata. Turistički radnici nadaju se da će novi sadržaji doprinijeti povećanju broja posjeta i noćenja. Prvi podaci i brojke ohrabrujući.

Očekivanja su da se broj od 100.000 registrovanih noćenja ove godine premaši, dok je broj stvarnih posjeta gradu na Trebišnjici, tvrde upućeni, trostruko veći.