latinica  ћирилица
04/10/2019 |  13:05 ⇒ 02/12/2019 | 14:12 | Autor: SRNA

I ove godine humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima"

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da će humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" i ove godine biti održana na praznik Djetinjci.

- Smatramo da je ovo najprimjereniji datum. Ušli smo u proces anketiranja potreba u našem društvu i mislim da ćemo biti opredijeljeni za posebnu uslugu - pomoć našim porodicama, majkama i očevima kojima je potrebna cjelodnevna briga za djecu. Sačinićemo određene uslove za one koji pohađaju školu uz lične asistente ili koja su u težim stanjima, odnosno omogućiti dnevne centre. Razgovaramo sa različitim udruženjima, imamo inicijative za Banjaluku, Trebinje i Foču i probaćemo da u ovoj godini objedinimo ova mjesta da bismo omogućili dnevni boravak za djecu koja imaju potrebu, a rasteretimo porodice - kaže Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je suština u tome da se mobiliše cijelo društvo za humanitarne akcije, a ne u novcu jer bi ga za nabavku ove opreme obezbijedile institucije Srpske.

- Prošle godine smo u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" prikupili rekordan iznos novca i imali dobru kampanju kojom smo pokazali da će to biti zajednički rezultat, s ciljem pomoći porodicama i djeci. Ove i naredne godine ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama da bismo olakšali porodicama koje se suočavaju sa poteškoćama - naglasila je Cvijanovićeva.

Povezane vijesti:

Predstavljen sistem robotski potpomognute rehabilitacije (FOTO)