latinica  ћирилица
18/12/2019 |  19:37 ⇒ 16/03/2020 | 14:16 | Autor: RTRS

Počelo snimanje dokumentarnog filma "Šampioni"

Počelo je snimanje dokumentarnog filma "Šampioni". Projekat RTRS posvećen učešću četiri mladića sa daunovim sindromom u fudbalskoj reprezentaciji eks ju regiona na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2020. godine.

Sve je moguće ako želite, a ovi momci pokazuju da pomjeraju granice. Sve izgleda kao filmska priča ,a u stvari je život. Kada Lazar,Bojan, Vladimir i Kristijan siđu sa dasaka koje život znače, ili skinu konobarsku uniformu, brzo oblače fudbalski dres i pravac Evropsko prvenstvo u Turskoj.

- Fizičke pripreme nisu ni malo jednostavne, a tek utakmice, ali zato je sve pod budnim okom ljekara - napominje Bojan Grubešić, golman eks ju reperezentacije Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. 

- Doktor Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske, ističe da su ovim momci svima prirasli uz srce. 

- To su pravi momci. Kad vidite njih, onda ne bi smjelo da ikome bude nešto teško u životu. Svim srcem ćemo navijati za njih - poručio je Đajić.

Daunov sindrom nije bolest nego stanje, i zato se može popraviti.

- I moramo govoriti sada šta ova osoba može. Vjerujemo u njih, idemo dalje - riječi su Zorana Јelića, direktora Daun sindrom centra Banjaluka.

A gdje su šampioni tu je i RTRS da ih isprati.

- Upravo jeste to jedna od poenti, cijele ove priče, ali i filma, da ispunimo svoju misiju - poručio je Denis Bojić, reditelj dokumntarnog filma "Šampioni".  

Šampioni, Republika Srpska navija svim srcem za vas naredne godine u Turskoj.