X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/01/2020 |  20:18 ⇒ 20:40 | Izvor: SRNA

Ugljevik: KUD "Rudar" obilježio krsnu slavu

Kulturno-umjetničko društvo "Rudar" iz Ugljevika večeras je godišnjim koncertom svih anasambala obilježilo krsnu slavu Svetog Vasilija Velikog i 44 godine rada.
KUD "Rudar" iz Ugljevika - Foto: SRNA
KUD "Rudar" iz UgljevikaFoto: SRNA

Kum slave, načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je pravoslavnu Novu godinu sugrađanima i građanima Republike Srpske, uz želju za dobro zdravlje i napredak u svakoj porodici.

- Društvo "Rudar" nas uvijek raduje, čuva tradiciju i običaje kroz pjesmu i igru, te na najbolji način predstavlja opštinu Ugljevik i Republiku Srpsku širom svijeta - rekao je Perić.

On je dodao da je KUD "Rudar" ponos Ugljevika i zbog organizacije međunarodnog festivala folklora i smotre dječijih folklornih društava.

Perić je članovima društva poželio uspješan rad i najavio nastavak podrške lokalne uprave njihovim aktivnostima.

Milan Lazić, predsjednik KUD-a "Rudar" koje okuplja 350 članova, rekao je novinarima da je na godišnjem koncertu nastupilo osam ansambala, od najmlađih do veterana.

On je dodao da su svojom igrom i pjesmom predstavili zavičaj širom svijeta, te najavio gostovanja u Lincu i Pragu tokom godine.

Prema riječima Lazića, ove godine će na festivalu folklora u Ugljeviku ugostiti i ansamble iz Brazila, Argentine i Perua.