latinica  ћирилица
22/04/2020 |  13:32 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

U Trebinju preminuo prvozaraženi virusom korona

U Trebinju je preminuo prvozaraženi virusom korona.
Bolnica Trebinje - Foto: RTRS
Bolnica TrebinjeFoto: RTRS

Iz gradskog Štaba za vanredne situacije saopšteno je da je sedamdesetdvogodišnji muškarac iz Trebinja, koji je danas preminuo na izolacionom odjeljenju trebinjske Bolnice, juče po drugi put testiran na virus korona i da se rezultati testa očekuju tokom dana.

- Naš sugrađanin je u trebinjsku Bolnicu primljen 7. aprila, kada je prvi put testiran na novi virus korona. Rezultati testa potvrđeni su 10. aprila, od kada se ovaj pacijent vodio kao lice kod koga je potvrđen virus korona - navodi se u saopštenju trebinjskog Štaba.

Osim virusa korona - Kovid 19, preminuli Trebinjac imao je i druga oboljenja.

Nakon što stigne rezultat drugog testa, biće poznat uzrok smrti.

Iz gradskog Štaba za vanredne situacije uputili su iskrene izraze saučešća porodici preminulog Trebinjca.

Podsjećamo, u Republici Srpskoj u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminule su dvije osobe.

U Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminula je sedamdesetosmogodišnja žena iz Banjaluke koja je imala više hroničnih udruženih oboljenja.

Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu preminula je žena srednje životne dobi sa Pala koja je bila pozitivna na virus korona.

Žena je preminula u nedjelju, 19. aprila, usljed posljedičnog zatajenja bubrežne i srčane funkcije uzrokovane metaboličkom komom i povišenom vrijednosti šećera u krvi, a dva dana kasnije je stigao rezultat iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske da je bila pozitivna na virus korona, rečeno je za Srnu iz ove zdravstvene ustanove.