latinica  ћирилица
27/08/2020 |  13:24 ⇒ 19:59 | Autor: SRNA

SNSD u Brčkom na izbore ide u koaliciji sa Demosom (FOTO)

Savez nezavisnih socijaldemokrata u Brčkom na lokalnim izborima 15. novembra nastupiće u koaliciji sa Demosom, a kandidat za gradonačelnika biće aktuelni gradonačlnik Siniša Milić, rekao je danas predsjednik brčanskog SNSD-a Đorđa Kojić.
Brčko: SNSD -DEMOS - Foto: SRNA
Brčko: SNSD -DEMOSFoto: SRNA

Kojić je na konferenciji za novinare rekao da je SNSD otvoren za saradnju sa drugim srpskim političkim strankama u distriktu u cilju stvaranja što jačeg jedinstva Srba u toj lokalnoj zajednici.

On je istakao da SNSD ima pobjedničku listu, ističući da se stranci prije mjesec dana pridružio i ugledni brčanski biznismen Miodrag Bukvić, koji je na izboronoj listi SNSD-a, a u stranku je došao nakon što je napustio SDS.

Nosilac SNSD-ove liste u Brčkom Siniša Milić, zahvalio je Demosu na prepoznavanju potrebe o zajedničkom djelovanju na prostoru distrikta, jer, kako je rekao, na taj način su obje stranke pokazale da su im opšti interesi ispred stranačkih.

Brčko: SNSD - DEMOS

Milić smatra da bi trebalo raditi na stvaranju što šireg postizbornog saveza između političkih programa koji su u stanju da obezbijede stabilnost i sigurnost državljana Republike Srpske na ovom prostoru, ne zanemarujuću potrebu saradnje sa ostalim političkim partnerima koji djeluju na prostoru distrikta Brčko.

Milić je napomenuo da je lista SNSD-a ojačana sa još nekoliko istaknutih pojedinaca iz distrikta, među kojima je i ugledni hirurg Dragan Ninković, koji je odlikovan ordenom "Krst milosrđa" za doprinos u razvoju zdravstvenih usluga i liječenju pacijenata.

- Lista će, za razliku od prošle, imati i predstavnika nacionalne manjine. Svi kandidati će svojim profesionalnim i političkim angažmanom doprinijeti da ova lista ostvari najbolji izborni rezultat do sada - dodao je Milić.

Predsjednik brčanskog Demosa Radoslav Subotić rekao je da je stupanje u koaliciju sa SNSD-om najbolji potez obje stranke u ovom momentu, jer zajedno mogu da ostvare dobar izborni rezultat.

Brčanski SNSD će na listi imati 31 kandidata, dok će Demos imati tri.