latinica  ћирилица
14/09/2020 |  19:33 ⇒ 19:38 | Autor: SRNA

Objavljen konkurs "Ljubav pisana ćirilicom" (FOTO)

Grad Doboj i lokalno Srpsko prosvjetno kulturno društvo "Prosvjeta" objavili su javni poziv na konkurs "Ljubav pisana ćirilicom", koji je otvoren do 25. septembra, najavljeno je iz kabineta gradonačelnika Doboja.
Ćirilica - Foto: ilustracija
ĆirilicaFoto: ilustracija

Kandidati trebaju da po sopstvenom izboru odaberu jednu od ljubavnih pjesama objavljenih na srpskom jeziku, te da je ručno uz korištenje ćiriličnog pisma prepišu na bijeli papir bez vidljivih linija formata A4, upotrebom crnog mastila ili hemijske olovke crne boje.

Članovi četvoročlane komisije će se u vrednovanju radova oslanjati na pravila pisanja koja su definisana u Pravopisu srpskog jezika, te vrednovati ujednačenost slova i razmaka između slova i riječi, kao i preglednost teksta i cjelokupni estetski utisak koji tekst ostavlja na čitaoca.

Prema konkursnim uslovima, iznad naslova pjesme u desnom uglu treba napisati ime autora odabrane pjesme. U zavisnosti od dužine pjesme, mogu se upotrijebiti i dva papira navedenog formata, a na poleđini papira pišu se podaci sačinitelja rukopisnog teksta i to ime i prezime, zanimanje i mjesto stanovanja.

Izbor od 50 najljepših ljubavnih pjesama ispisanih ćiriličnim rukopisom biće objavljen u antologiji "Ljubav pisana ćirilicom", koja će biti objavljen u elektronskom i štampanom izdanju.

Srpsko prosvjetno kulturno društvo "Prosvjeta" iz Doboja će autorima tri najljepša rukopisna teksta uručiti diplomu i po štampani primjerak antologije "Ljubav pisana ćirilicom".

Radovi se šalju na adresu Srpska pravoslavna crkvena opština Doboj, Ulica Krnjinskih srpskih brigada bb, 74.000 Doboj, sa naznakom – za konkurs "Ljubav pisana ćirilicom", navodi se u saopštenju.