latinica  ћирилица
17/07/2021 |  17:57 | Autor: SRNA

Milinković: Žalosno je kad se Trivićeva i Govedarica bave ozbiljnim temama

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković rekao je Srni da je "javnost u Republici Srpskoj čula besmislice koje je izjavila Јelena Trivića, a onda su stigle još veće i to iz usta Vukote Govedarice".
Ognjen Milinković - Foto: SRNA
Ognjen MilinkovićFoto: SRNA

Milinković je istakao da već sedmicama javnost sluša SDS i PDP kako se više od godinu dana unaprijed utrkuju u traženju alibija za naredni izborni poraz, te pričaju bajke da je izborna prevara kad neko pobijedi sa 70.000 glasova prednosti kao Milorad Dodik, a nije izborna prevara kad Mladen Ivanić pobijedi sa 7.000 glasova razlike.

- Taman kad smo mislili da su završili sa besmislicama kreće nova tortura. Sad se Trivićeva i Govedarica utrkuju da navodno brane institucije Srpske, koje inače ignorišu i zaobilaze u širokom luku, osim onih gdje moraju otići zbog plate koju primaju - naglasio je Milinković komentarišući izjavu Govedarice da je ideja o spajanju funkcije predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH jedna, kako je rekao, u nizu obmana SNSD-a.

On je dodao da ne želi ni da pominje "Vukotino ponašanje u godini u kojoj je bio kandidat za predsjednika Republike, kada nije htio da se odazove ni na jedan poziv tadašnjeg predsjednika Srpske kad se diskutovalo o važnim temama, a na kojima je on kao predsjednik SDS-a trebalo da ide".

- Tada je uslovljavao i izmišljao izgovore da ne ode, ali je spremno trčao da se pokloni Bakiru Izetbegoviću - podsjetio je Milinković.

On je ocijenio da je još crnje slušati Govedaricu kako sugeriše predsjedniku Republike /Željki Cvijanović/ gdje da uputi ustavni amandman.

- Predsjednik Republike mu je lijepo pojasnila šta bi i zašto bilo dobro, kao i šta jeste, a šta nije moguće da bi on našao da nas smara još naknadnijom pameti od one naknadne Јelene Trivić - rekao je Milinković, ističući da je žalosno kad se ovako ozbiljnim temama bave neozbiljni političari, a Govedarica i Trivićeva to i jesu.