latinica  ћирилица
17/07/2021 |  19:05 ⇒ 18/07/2021 | 12:54 | Autor: RTRS

Pomozimo šestomjesečnom Bošku u životnoj borbi; Pozovite 1432 (VIDEO)

Šestomjesečni Boško Gugleta, iz Novog Sada, treba našu pomoć. Boluje od spinalne mišićne atrofije, rijetke neuro-mišićne bolesti. Lijek za Boška jedan je od najskupljih na svijetu, pa je za njegovo liječenje potrebno oko dva i po miliona evra.
Pomozimo Bošku - Foto: RTRS
Pomozimo BoškuFoto: RTRS

Srbija i Republika Srpska digle su se na noge, kako bi sredstva bila sakupljena i kako bi Boško što prije primio neophodni lijek.

U Banjaluci je večeras trebalo da bude održan humanitarni bazar, ali je zbog kiše odgođen za naredne dane. I vi možete biti dio ove akcije ako pozovete 1432.

Boško je rođen kao zdrava beba, danas šestomjesečni dječak, koji je zbog bolesti koja napada mišiće i zbog koje se vrlo brzo gube životne funkcije, na liječenju u novosadskoj bolnici. Bolest ga je oslabila i ne može da guta, pa hranu prima direktno u želudac.

- Zbog njegove osnovne bolesti on nema snage da diše, nema snage da guta i ne može da se pomjera. To ima za posljedicu da je već treći put na respiratoru i da drugi put ima upalu pluća - rekla je Boškova majka Nađa.

Bošku su potrebna sredstva za terapiju Zolgensma, liječenje u inostranstvu, rehabilitaciju, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smještaj. Od neophodnih dva i po miliona evra, do sada je sakupljeno tek oko 700 000 evra.

- Ide nam jako sporo. Njegova bolest jako brzo napreduje. Zato vas molim da pomognete koliko možete, tako što ćete uplatiti koliko ste u mogućnosti - navela je Boškova majka.

Pomoći možete i pozivom na humanirani broj 1432 i tako doprinijeti da Boško dobije šansu za bezbrižno djetinjstvo.