latinica  ћирилица
29/07/2021 |  16:23 ⇒ 16:29 | Autor: RTRS

Vanja Mišić i Sanja Čolić Zelić obilježile 10 godina zajedničkog rada

U Banskom dvoru u Banjaluci sinoć je održan koncert Vanje Mišić i Sanje Čolić Zelić, kojim su obilježile 10 godina zajedničkog rada.
Vanja Mišić i Sanja Čolić Zelić - Foto: RTRS
Vanja Mišić i Sanja Čolić ZelićFoto: RTRS

Koncertom na kojem je publika uživala u njihovim autorskim numerama, ali i poznatim domaćim i svjetskim hitovima, otvorena je ljetna sezona događaja u Art dvorištu.

Publika je bila u prilici da uživa u kompozicijama Adel, Ejmi Vajnhaus, Idola, Indeksa, Marka Tolje, ali i u premijernom izvođenju Vanjine nove pjesme koja će uskoro biti predstavljena javnosti.

- Večeras smo imale veću odgovornost pred publikom baš zbog toga što ovim koncertom obilježavamo deceniju zajedničkog rada. U mojoj glavi ovaj broj godina i dalje zvuči nevjerovatno s obzirom da ja imam 28 godina, ali na vrijeme sam počela sa svirkama. Sanja i ja mnogo toga učimo jedna od druge i to je proces koji nije konačan i mislim da upravo iz tog razloga nastaje magija kada smo zajedno na sceni - rekla je Vanja Mišić.

Sanja kaže da Vanja uglavnom predlaže kompozicije.

- Obično pjevačima pustim da oni odluče šta ćemo svirati, jer oni imaju ono svoje unutrašnje zašto ih je pjesma privukla. Moj posao je da stalno smišljam kako da tu pjesmu "pokvarim" u smislu da je uradimo da to bude naša obrada, vrlo često to bude niki džez ili rege ritam - ističe ona. 

Direktor Banskog dvora Mladen Matović naglasio je da je poseban je osjećaj ponovo vidjeti Art dvorište ispunjeno do posljednjeg mjesta.

- Mislim da nismo mogli na ljepši način ozvaničiti početak pete uzastopne sezone ljetnih kulturnih dešavanja Banskog dvora. Pokazalo se da su prostori Art dvorišta i Art terase,  koji su otvoreni u prethodnih nekoliko godina, u potpunosti opravdali naša očekivanja i Banjaluci dali  jedan novi i prepoznatljiv programski sadržaj tokom ljeta, kada je većina ustanova pravu pauzu u svom radu. I ovog ljeta smo pripremili kvalitetan i  raznovrstan kulturni  program i očekujemo, kao i prethodnih godina, veliko interesovanje publike i još jednu uspješnu sezonu - rekao je Matović.

Zbog velikog interesovanja publike još jedan koncert ove dvije muzičarke biće održan večeras u 21.00 čas.