latinica  ћирилица
28/10/2021 |  12:37 | Autor: RTS

Beker: Mislim da je Đoković uzdrman ovim napadima

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, vjeruje da će srpski teniser igrati na Australijen openu, ali ističe i da sada ne prolazi kroz lak period, imajući u vidu debatu koja se vodi javno o njegovom statusu i stavovima u vezi sa vakcinacijom protiv virusa korona.

Nijemac smatra da napadi, kako ih on karakteriše, kojima je Đoković izložen nisu primjereni.

- Sam imam takav slučaj sve do današnjeg dana. Razumijem šta znači stresna situacija sa medijima - rekao je Nijemac u razgovoru na jednom podkastu Eurosporta.

Posljednji put Đoković se na terenu našao u finalu Јu-Es opena, u kojem je pokušavao, ali ne sa uspjehom, da stigne do istorijskog kalendarskog grend slema.

- Za njega je bio veliki emotivni problem to što je igrao za istoriju. Da je pobijedio, prestigao bi Federera i Nadala po broju grend slem titula. On shvata kakvu je šansu propustio - kaže Beker, Đokovićev trener u periodu od 2013. do 2016. godine.

Đoković bi, prema najavama, na terenu trebalo da bude u Parizu, na Mastersu, a igraće i Dejvis kup, kao i turnir u Torinu.

- Radujem se njegovom povratku na teren. Mislim da će mu sve biti mnogo jasnije kada se vrati poslu i opet bude na turnirima. Mislim da je sada veoma uzdrman svim tim napadima i medijskim navodima - rekao je Beker.