latinica  ћирилица
06/12/2021 |  13:51 ⇒ 14:58 | Autor: RTRS

"S ljubavlju hrabrim srcima" - za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Palati Republike sa predstavnicima Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske /MeNeRaLi/.
Željka Cvijanović sa predstavnicima udruženja Menerali - Foto: RTRS
Željka Cvijanović sa predstavnicima udruženja MeneraliFoto: RTRS

Na sastanku sa predstavnicima Saveza, inicijatora ovogodišnje humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", iskazano je obostrano zadovoljstvo jer će prikupljena sredstva biti iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.

Predsjednica Srpske zahvalila je predstavnicima Saveza za dobru i plemenitu ideju, te izrazila uvjerenje da će akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" i ove godine ostvariti svoj cilj i okupiti veliki broj dobronamjernih i humanih ljudi, te privrednika i institucija.

- Sigurna sam da će ovo biti još jedna uspješna akcija i da ćemo zajedničkim snagama prikupiti potreban novac za nabavku prevoznih sredstava, koja će olakšati svakodnevni život djeci sa intelektualnim poteškoćama, kao i njihovim porodicama - istakla je Cvijanović.

Predstavnici Saveza su pojasnili da će kroz nabavku prevoznih sredstava za 33 udruženja u okviru Saveza, njihovim najmlađim članovima biti olakšan pristup korištenju usluga, poput dnevnog zbrinjavanja, školovanja, radno-okupacionih radionica, sportskih i kulturnih aktivnosti i omogućena veća uključenost u društveni život zajednica u kojima žive.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Predstavnici Saveza uručili su predsjednici Republike Srpske monografiju povodom 25 godina postojanja i rada Saveza, zahvalivši na podršci i razumijevanju koje je pokazala za najmlađe članove i njihove porodice, te nastojanju da se djeci s poteškoćama u razvoju pruže kvalitetnije usluge i unaprijede uslovi života.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati svoj doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

Da bi se pomogla nabavka prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama potrebno je pozvati 1411, čime se donira jedna KM.