latinica  ћирилица
08/12/2021 |  13:13 | Autor: SRNA

Akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" značajna za 33 udruženja

Predsjednica Upravnog odbora Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja Iskra Svjetlana Knežević smatra da je akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" veoma značajna za 33 udruženja u okviru Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske /Menerali/.

Navodeći da će sredstva prikupljena u ovoj humanitarnoj akciji, koja će biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, biti iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama, Kneževićeva je rekla da će to omogućiti da se i djeca koja žive u seoskom području uključe u kreativne, edukativne i psihosocijalne radionice, kao i u sportske aktivnosti.

Ona je istakla da je socijalizacija od presudnog značaja za ovu djecu i očekuje da će građani podržati ovu humanitarnu akciju koja traje do 31. decembra.

- Mi roditelji i stručna lica koja rade sa djecom trudimo se da se kod djece razvija samostalnost da bi imali mogućnost da, kad to bude potrebno, nastave život samostalno. Djeca vole da se druže, da imaju zajedničke aktivnosti i da se osjećaju kao dio ovog društva - rekla je Kneževićeva.

Kneževićeva, koja je i član UO Saveza, navela je da je rad udruženja dodatno otežan s obzirom na to da treba ispoštovati epidemiološke mjere.

- U uslovima pandemije virusa korona teško je svima, posebno našoj djeci. Ona ne mogu shvatiti zašto se ne smiju okupljati u većim grupama. To je teško objasniti - navela je Kneževićeva.

Udruženje Iskra okuplja 60 članova, a u toku je obrada podataka za nove članove.