latinica  ћирилица
26/12/2021 |  07:51 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

RTRS, 17.15 - Humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima"

Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se ove godine organizuje po 12. put pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, biće emitovana danas na Radio televiziji Republike Srpske od 17.15 časova.
S ljubavlju hrabrim srcima (foto: Kabinet predsjednika Srpske) -
S ljubavlju hrabrim srcima (foto: Kabinet predsjednika Srpske)

Donatorsko veče možete pratiti i na našem portalu i Јutjub kanalu.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorištena nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama.

Namjera je da se kroz nabavku prevoznih sredstava za 33 udruženja u sklopu Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske (Menerali), olakša pristup korištenju usluga najmlađim članovima Saveza, poput dnevnog zbrinjavanja, školovanja, radno-okupacionih radionica, sportskih i kulturnih aktivnosti i omogući veća uključenost u društveni život zajednica u kojima žive.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.

Podršku humanitarnoj akciji tradicionalno svake godine pružaju i afirmisani kulturni i sportski radnici iz regiona.

Građani pozivom na M:telov humanitarni broj 1411, koji će biti aktivan do 31. decembra, mogu da podrže akciju sa jednom markom.