latinica  ћирилица
26/12/2021 |  18:41 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" - prikupljeno više od pola miliona KM (FOTO/VIDEO)

Održano je 12. Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima". Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje sredstava za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama. Humanitarni broj 1411 do sada je pozvan 61.011 puta, a na žiro račun je uplaćeno 474.520 maraka, od čega je iz budžeta predsjednice Republike Srpske za Donatorsko veče uplaćeno 100.000 maraka.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

Donatorsko veče je održano pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović.

Volim drugare, volim biti ovdje, ali nemam kako doći! To je slogan ovogodišnje humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Usljed nedostatka prevoznih sredstava, više od dvije i po hiljade djece sa intelektualnim poteškoćama u Srpskoj je bez stručne pomoći i njihov razvoj je otežan. A kao i druga djeca i mladi, i oni žele da se druže, da svoje vrijeme ispune srećom i veseljem.

U Srpskoj djeluju 33 Udruženja koja su dio Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica. Članovima je jedina želja da imaju istu priliku kao i njihovi vršnjaci u gradovima - a vozilima bi djeca iz udaljenijih mjesta mogla doći do njima najbližih centara.

S ljubavlju hrabrim srcima (Foto: RTRS)

- Prevozna sredstva neće značiti samo za odvoz do centra, otvoriće druge mogućnosti, za odlaske na manifestacije, kulturne događaje, i do medicinskih centara u Srpskoj i van nje - rekla je predsjednica Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske Tatjana Spasojević.

A da bi prikupili sredstva za vozila, pomažu drugari iz svih krajeva Srpske. Mladi umjetnici svojim umjetničkim angažmanom dali su doprinos uspješnoj realizaciji akcije.

Humanitarna akcija i ove godine uspješno je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Podsjećamo, humanitarni broj 1411 biće aktivan do 31. decembra ove godine. Pozivom na ovaj broj građani mogu da podrže akciju sa jednom markom.

Povezane vijesti:

Od Vlade Republike Srpske za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" 80.000 KM

Brnabić: "S ljubavlju hrabrim srcima" - podrška onima kojima je pomoć najpotrebnija (VIDEO)