latinica  ћирилица
14/04/2022 |  07:15 ⇒ 11:21 | Autor: RTRS

Župljanin: Nema razloga za zabrinutost građana, MUP Srpske brine o bezbjednosti (VIDEO)

Profesor Slobodan Župljanin rekao je u Јutarnjem programu RTRS-a da građani Republike Srpske nemaju razloga za zabrinutost zbog pojačanih mjera bezbjednosti, već mogu da budu ohrabreni činjenicom da MUP Srpske predano brine o bezbjednosti svih građana.
Slobodan Župljanin - Foto: RTRS
Slobodan ŽupljaninFoto: RTRS

Župljanin je istakao da informacija o ugroženosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika ne predstavlja iznenađenje, jer je, kako kaže, Dodikova bezbjednost ugrožena već duže od godinu dana i njemu i njegovoj porodici je više puta prijećeno.

- Moramo vjerovati informacijama MUP-a Republike Srpske koji prati sva dešavanja i u skladu s tim djeluje - rekao je on i dodao da svaka prijetnja mora biti ozbiljno shvaćena i analizirana.

Župljanin je rekao da zabrinjava izostanak reakcije bezbjednosnih agencija u BiH.

On je istakao i da Dodik predstavlja najveću prijetnju onima koji žele da unište Republiku Srpsku.

- Dodik ima razloga da bude zabrinut, situacije poput ove treba ozbiljno shvatiti - rekao je Župljanin.

Župljanin je naglasio da Republika Srpska mora da se štiti i da vrati oduzete nadležnosti.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je, na osnovu informacija dobijenih od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice od određene grupacije, podiglo obezbjeđenje na najviši nivo.

Dodik je za RTRS rekao da se osjeća bezbjednim kad ga čuva MUP Srpske, te da će se, u skladu sa preporukama, prilagoditi potrebama pojačane bezbjednosti.