latinica  ћирилица
26/04/2022 |  13:46 ⇒ 16:29 | Autor: Agencije

Milanović: Blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni Izborni zakon BiH

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da bi Hrvatski sabor trebalo da blokira ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni Izborni zakon u BiH.
Zoran Milanović (Foto: Kancelarija predsjednika Hrvatske) -
Zoran Milanović (Foto: Kancelarija predsjednika Hrvatske)

Milanović je upitao da li je Hrvatskoj važnija Finska od nje same i Hrvata u BiH.

- Što se mene tiče, nek /Finska/ uđu u NATO... Ali dok se ne riješi pitanje Izbornog zakona, dok se ne natjera /lider SDA/ Bakir Izetbegović da se promijeni Izborni zakon, Sabor ne smije ratifikovati ničiji pristup u NATO - rekao je on.

Milanović je dodao da je to njihov istorijski "srebrni metak" i da mu je žao što će se to slomiti na uzornoj državi kao što je Finska, te da bi volio i da oni Hrvatsku podrže u njenim problemima.

- Hoćete u NATO? Nema problema, taman imamo dovoljno vremena. Za Finsku je to vitalno pitanje, a i za nas je hoće li u Hercegovini Hrvati birati hrvatskog predstavnika. E sad će to čuti ljudi koji inače ne bi čuli, jer ovog je dosta - rekao je Milanović, prenose hrvatski mediji.

On je naveo da bi interes Hrvatske i hrvatskog naroda trebalo da bude uređena zemlja Bosna i Hercegovina, te da će onda, kako je rekao, Zagreb navijati da BiH bude u EU.