latinica  ћирилица
28/04/2022 |  11:08 ⇒ 16:56 | Autor: RTRS

Obilježavanje 30 godina od formiranja VRS (FOTO/VIDEO)

U Istočnom Sarajevu obilježava se 30 godina od formiranja Vojske Republike Srpske i 17 godina postojanja Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.
Istočno Sarajevo - Obilježavanje 30 godina od formiranja VRS - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo - Obilježavanje 30 godina od formiranja VRSFoto: RTRS

Održan je defile Trećeg pješadijskog puka i svečano postrojavanje na Trgu Srbija.

Kod Centralnog krsta na Vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu položeni su vijenci, a prethodno je u manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji služen parastos za poginule borce.

Foto: RTRS

Brigadir Milorad Krajšumović, komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, rekao je na Sokocu da je danas odata dužna počast srpskim herojima koji su svojim životom popločali put slobode.

- Danas smo na području grada Istočno Sarajevo, gdje smo prisustvovali liturgiji u Manastiru na Ravnoj Romaniji, a potom i pomenu na svetom mjestu - Vojničkom groblju. Tu smo prislužili svijeće i položili vijence, čime smo odali dužnu počast srpskim borcima, herojima, najboljim od nas, koji su svojim životom popločali put slobode koji mi danas uživamo - rekao je brigadir Krajšumović.

Sokolac (Foto: RTRS)

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, čestitao je srpskom narodu 30 godina postojanja Republike Srpske, te istakao da je jedan od najznačajnijih datuma u našoj istoriji je formiranje Vojske Srspke Republike BiH 12. maja 1992. godine na sjednici Narodne skupštine u Banjaluci.

Načelnik opštine Sokolac i ovom prilikom apelovao je na srpsko jedinstvo i slogu, kada je u pitanju očuvanje, dalje izgradnje i jačanje Republike Srpske, posebno u ovim teškim vremenima.

Predsjednk regionalnog odbora Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić zahvalio je predstavnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, koji su danas povodom 30 godina od osnivanja Vojske Republike Srpske organizovali obilježavanje ovog jubileja u svim regijama Republike Srpske.

Centralna svečanost povodom obilježavanja 30 godina od formiranja Vojske Republike Srpske i 17 godina postojanja Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka biće održana 12. maja u Banjaluci.