latinica  ћирилица
22/09/2022 |  10:49 ⇒ 10:51 | Autor: SRNA

Đokić: I dalje ćemo podsticati razvoj cijele Srpske

Nosilac liste za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici šest Petar Đokić poručio je večeras u Prnjavoru da koalicija SP-NDP-SNP želi i dalje pomagati i podsticati razvoj cijele Republike Srpske.
Petar Đokić -
Petar Đokić

Đokić je na predizbornom skupu ove koalicije rekao da ekonomski rast podrazumijeva i mogućnost osiguranja više sredstava za različite vidove budžetske podrške kako bi imali veće penzije, plate, socijalna izdvajanja, više sredstava za podršku poljoprivrednoj proizvodnji, realnom sektoru, privredi Republike Srpske, te za zdravstvo, obrazovanje, kulturu i sport.

On je istakao da je ponosan na ostvarene rezultate koji se ogledaju u više od 2,2 milijarde KM ugovorenih investicija i najavio da se pokreću novi projekti čija je vrijednosti oko milijardu KM.

"To će preporoditi i promijeniti brojne krajeve Republike Srpske gdje će se takvi objekti graditi, osiguraćemo više sredstava kao naknadu koja će ići u budžete lokalnih zajednica za razne vidove podrške, a jedna od opština kojima ćemo pomagati je i Prnjavor", poručio je Đokić.

On je pozvao građane da još masovnije podrže SP koji ima sjajne kandidate, odgovorne, posvećene ljude koji žele da stvaraju nove rezultate.

"Među njima je mnogo mladih, tražimo i pravimo spoj mladosti, iskustva, znanja i sposobnosti za ono što ljudi žele i mogu da rade. Uvjeren sam da će tako ovo društvo napredovati, a i mi kao partija biti ponosni na naš doprinos i rezultate koje ćemo stvarati", rekao je Đokić.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Željko Babić kaže da će se kao budući poslanik zalagati da dječiji doplatak bude pravo svakog djeteta u Srpskoj, za uvođenje prelevmana na poljoprivredne proizvode i izmjenu i dopunu Zakona o igrama na sreću.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Goran Zemun kaže da će koalicija SP-NDP-SNP raditi na ekonomskom razvoju Srpske kako bi mogle biti sprovođene sve politike u vezi sa zapošljavanjem, povećanjem plata, boljim zdravstvom, školstvom i svim drugim značajnim oblastima.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske iz iste izborne jedinice Lazar Makivić rekao je da će njegov cilj biti ostanak mladih na selu jer smatra da radom u vlastitim domaćinstvima mogu sebi obezbijediti solidne uslove za život umjesto da odlaze u inostranstvo gdje su građani drugog reda.

Nosilac liste kandidata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Davor Strika rekao je da su večeras građanima Prnjavora predstavili politike i vrijednosti koje će zastupati kandidati koalicije.

"Mi iz SP-a zajedno sa koalicionim partnerima potpuno smo ubijeđeni u pobjedu na predstojećim izborima jer imamo najbolje moguće kandidate za obje liste i zato što imamo politike koje su građani Srpske prepoznali u prethodnom periodu, a one podrazumijevaju rast prosječne minimalne plate, rast penzija i to su principi od kojih nećemo odustati", poručio je Strika.