latinica  ћирилица
29/10/2022 |  12:22 ⇒ 31/10/2022 | 11:11 | Autor: RTRS

Beograd: Povelja uspjeha RTRS-u za knjigu "Tri boje otadžbine - svjedočenje" (FOTO/VIDEO)

Povelja uspjeha izdavaču najtraženije knjige na štandu Republike Srpske na Beogradskom sajmu knjiga, dodijeljena je Radio-televiziji Republike Srpske za knjigu "Tri boje otadžbine – svjedočenje".
Nagrada RTRS-u na sajmu knjiga u Beogradu - Foto: RTRS
Nagrada RTRS-u na sajmu knjiga u BeograduFoto: RTRS

Ova knjiga, nastala je kao rezultat projekta, koji je RTRS realizovao povodom 30 godina postojanja Republike Srpske, a koji je obuhvatio dokumentarni film i jednočasovne intervjue u kojima akteri najvažnijih događaja svjedoče o tome kako je stvarana, branjena i razvijana Republika Srpska.

Nagrada RTRS-u na sajmu knjiga u Beogradu

Pretočeno u pisanu formu i objavljeno kao cjelovita knjiga u izdanju RTRS-a – ovo vrijedno štivo bilo je najviše traženo na štandu Republike Srpske.

Milka Tošić, koja je bila na čelu uređivačkog tima, istakla je primajući priznanje, da to što je ova knjiga tražena znači da i dalje postoji obaveza da se Srpska brani i voli.

- U knjizi su oni koji su stvarali Republiku Srpsku i robijali za Republiku Srpsku i drago mi je što je ova knjiga tražena, što znači da i dalje imamo obavezu da svjedočimo o 30 godina Srpske, da je dalje branimo i volimo - rekla je Tošićeva.