latinica  ћирилица
13/02/2023 |  15:21 ⇒ 22:18 | Autor: RTRS

Dodik: Nemjerljiva uloga srpskih boraca; Bez njihove žrtve ne bi bilo Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Radanu Ostojiću i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/ mdodik.official) -
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/ mdodik.official)

- Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske, upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka - istakao je Dodik.

Naglasio je je da je  uloga srpskih boraca i žrtva koju su oni podnijeli s ciljem stvaranja i očuvanja Republike Srpske nemjerljiva.

- Јer bez njihove borbe, hrabrosti, junaštva i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda. Zbog toga nikada ovaj važan datum u istoriji našeg naroda ne smije da se zaboravi, a dužnost i obaveza svih nas je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i s posebnim poštovanjem njegujemo sjećanje na borce koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo - naveo je Dodik.

Istakao je "svi borcima dugujemo poštovanje i zahvalnost".

 - Posebno institucije Republike Srpske moraju da učine sve kako bi porodicama poginulih boraca, preživjelim borcima i ratnim-vojnim invalidima omogućile bolji život i ostvarenje svih prava koja zaslužuju - navodi se u čestitki predsjednika Repubike Srpske.