latinica  ћирилица
13/02/2023 |  17:20 ⇒ 17:21 | Autor: RTRS

Višković: Borci VRS zaštitili srpski narod i odbranili Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i 219 godina od Prvog srpskog ustanka, ističući da su borci VRS zaštitili srpski narod u ratnim vremenima i odbranili Srpsku i njena ognjišta.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je istakao da je zato obaveza institucija Srpske da čuvaju tradiciju Vojske Republike Srpske i sjećanje na njihova hrabra djela.

On je u čestitki predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Radanu Ostojiću i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske naveo da će Vlada, zajedno sa BORS-om, nastaviti da radi na unapređenju položaja i materijalnog standarda porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

Višković je naglasio da Prvi srpski ustanak predstavlja početak borbe srpskog naroda za oslobađanje od vjekovnih okova ropstva i simbol je srpskog ponosa i nesalomivog duha, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnnose sa javnošću.

Premijer Srpske je istakao da su značaj Prvog srpskog ustanka u srpskoj istoriji, kao i njegova slobodarska ideja, imali veliki uticaj i na borce u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske zbog čega se ovaj datum obilježava u Republici Srpskoj i kao Dan boraca.

- Zato, u isto vrijeme, slavimo ovaj datum i posvećujemo ga i našim hrabrim precima, kao i herojima koji su dali živote u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za Republiku Srpsku - rekao je Višković.