latinica  ћирилица
22/06/2023 |  16:37 ⇒ 23/06/2023 | 10:40 | Autor: RTRS

Banjaluka: SNSD razmatra inicijativu za opoziv Stanivukovića (VIDEO)

Gradski odbor SNSD-a u Banjaluci sa koalicionim partnerima razmatraće inicijativu za pokretanje opoziva gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.
Gradska uprava - Foto: RTRS
Gradska upravaFoto: RTRS

Navode da su nezadovoljni njegovim radom i da je došlo vrijeme da više ne bude na čelu najvećeg grada Srpske. Navode da Stanivuković ne dolazi na sjednice Kolegijuma na kojem treba da se razmatraju važna pitanja za funkcionisanja grada ali i problem Akvane koja je u teškoj finansijskoj situaciji.

Već 15 dana Skupština grada Banjaluke pokušava da zakaže sjednicu na kojoj bi trebalo biti riječi o rješavanju duga Akvane i pitanje imovine. Glavna kočnica u cijeloj priči , kako navode u Gradskom odboru SNSD-a je gradonačelnik Banjaluke koji nije prisustvovao kolegijumu jer je na "službenom putu".

Kažu da se već duže vrijeme razmatra da se pokrene odluka opoziva gradonačelnika ali da je kap koja je prelila čašu upravo ovaj odmor u trenutku kada se trebaju riješiti važna pitanja.

- Gradonačelnik Banjaluke je u ovom trenutku na svojoj jahti dugoj 22 metra - rekao je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Gradonačelnik odgovara preko društvenih mreža.

Kaže da Vlado Đajić godinu i po priča o tom opozivu a nikako da skupi hrabrost da ga pokrene. Poziva ga da učini taj korak ili da mu stane na "crtu" kao protivkandidat.

Umjesto graonačelnika danas je govorio menadžer grada Bojan Kresojević koji kaže da se raduje opozivu gradonačelnika, ali i da je spreman da pokaže šta su to sve do sada uradili za Banjaluku.

- Ako ne uspije opoziv, da očekuje od Vlade Republike Srpske da raspusti gradski parlament i da se raspišu izbori kako bi se izabrali novi odbornici koji ne bi blokirali grad - rekao je Kresojević.

Tačan termin održavanja redovne sjednice gradskog parlamenta još se ne zna. Na dnevnom redu trebalo je biti i rješavanje problema Akvane koja ima višemilionska dugovanja i ako se uskoro za to ne postigne dogovor mogla bi da ode u ruke privatnika.