latinica  ћирилица
16/01/2024 |  20:03 ⇒ 17/01/2024 | 13:17 | Autor: RTRS

Čampara očekuje reakciju Tužilaštva u slučaju obilježavanja 9. januara

Aljoša Čampara, delegat u Domu naroda FBiH i član Predsjedništva NiP-a očekuje reakciju tužilaštva u slučaju obilježavanja Dana Republike Srpske koji je nazvao neustavnim.
Aljoša Čampara (Foto: Facebook/Aljoša Čampara) -
Aljoša Čampara (Foto: Facebook/Aljoša Čampara)

- Mislim da će tužilaštvo reagovati, ono je već reagovalo na neke ranije stvari. Imamo optužnicu protiv /predsjednika Republike Srpske/ Milorada Dodika koja je potvrđena i svako onaj ko zloupotrebljava Krivični zakon da slavi neustavni dan mora snositi konsekvence i mora biti procesuiran. Drago mi je da su /poslanik SDA u NSRS/ Ramiz Salkić i /ministar odbrane BiH/ Zukan Helez podnijeli krivične prijave protiv onih koji su organizovali tu proslavu, i Tužilaštvo će se sigurno baviti tim slučajem. Јako su dobre odluke Kristijana Šmita, gdje je u krivično zakonodavstvo unio ove odredbe, sada je jasno da li je to krivično djelo ili nije - rekao je Čampara.

Čampara kaže i da Dodik svašta poručuje posljednjih 20 godina, a da se "sada nalazi pod optužnicom u Sudu BiH ispod zastave BiH".

- Njemu bi bolje bilo da stane pred ogledalo, pogleda se licem u ogledalo. Pokazuje jedan zavidan nivo nervoze. On ne može zabraniti rad Tužilaštva, Suda, SIPA, jer nema nikakvu nadležnost za to. Bilo bi mu puno bolje da se bavi ekonomijom, da vidi u kakvom je stanju Srpska - kaže Čampara.

Čampara napominje da ne vjeruje da će se postići dogovor o tehničkim izmjenama Izbornog zakona.