latinica  ћирилица
17/03/2024 |  20:19 ⇒ 20:22 | Autor: SRNA

Održano veče folklora, prihod od ulaznica udruženju "Iskra"

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" organizovalo je večeras u Banjaluci humanitarno veče folklora "U susret proljeću 2024" na kojem je učestvovalo devet kulturno-umjetničkih društava iz Banjaluke i drugih mjesta Republike Srpske, a sav prihod od ulaznica namijenjen je podršci radu ovog udruženja.
Banjaluka - humanitarno veče - Foto: SRNA
Banjaluka - humanitarno večeFoto: SRNA

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Milan Berić rekao je Srni da je dobrodošla svaka pomoć koja će omogućiti lakše funkcionisanje ovog udruženja.

- Tako je i sa večerašnjim koncertom kulturno-umjetničkih društava u Narodnom pozorištu Republike Srpske u okviru humanitarne večeri folklora - naveo je Berić.

On je dodao da Udruženje "Iskra" postoji već deceniju i da je u tom periodu postiglo dobre rezultate.

- Mnogo toga je pred nama, kako za dobrobit roditelja, tako i djece koja se liječe od malignih bolesti - rekao je Berić.

On je dodao da je jedna od aktivnosti i organizovanje manifestacija poput večerašnje, koja se održava šesti put.

- Ovo je lijepa manifestacija na kojoj roditelji i djeca koja se liječe od malignih bolesti osjećaju pozitivnu energiju koju emituju izvođači, ali i publika. Ovo je vjetar u leđa svima nama - naglasio je Berić.

On je napomenuo da je osnovni problem u funkcionisanju Udruženja materijalne prirode.

- Imamo podršku Vlade Srpske, odnosno Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite. Imamo grant koji ide povremeno, ali i donacije društveno odgovornih kompanija - rekao je Berić.

Ulaznice za večerašnji koncert koštale su 15 KM, a sav prihod namijenjen je podršci radu Udruženja "Iskra".

Pokrovitelj večerašnje manifestacije je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.