latinica  ћирилица
27/04/2024 |  09:34 ⇒ 09:46 | Autor: RTRS

Ilić: Uskoro 21 konkurs za proizvodnju kratkometražnih i dugometražnih filmova (VIDEO)

Audio-vizuelni centar Republike Srpske organizovao je dvodnevnu manifestaciju "Kroz objektiv debitanta!" na kojoj su priređene diskusije, sesije i filmske projekcija, a jedan od gostiju danas će biti Zoran Јanković iz "Košutnjak filma", producent filmova "Usekovanje" i "Јorgovani".
Anja Ilić i Miloš Pušić - Foto: RTRS
Anja Ilić i Miloš PušićFoto: RTRS

- Želja nam je da kroz niz diskusija i interaktivnih sesija, te filmske projekcije, svim učesnicima pružimo prostor za konstruktivan dijalog, razmjenu iskustava i ideja, te stvaranje trajnih veza koje će nadmašiti granice ovog događaja. U prošloj godini smo veliku pažnju posvetili razvoju projekata i u ovoj godini očekujemo prve debitantske filmove - rekla je v.d. direktora Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić u našem Јutarnjem programu.

U okviru događaja predstavljena je i Apolon platforma, onlajn stirimng platforma, a o njihovim mogućnostima govorili su Igor Turčinović, direktor PFI Studios iz Beograda i Dragan Јeličić, direktor Filmskog programa RTV Pink.

Ilićeva je najavila da će ove godine Audio-vizuelni centar Republike Srpske otvoriti 21 konkurs sa proizvodnju dugometražnog i kratkometražnog dokumentarnog filma i dugo očekivani konkurs za dugi cjelovečernji igrani film.