latinica  ћирилица
18/03/2024 |  17:46 ⇒ 17:49 | Autor: SRNA

Pavlović: Nisam kriv, a rođendan mogu da čestitam kome hoću

Predsjednik udruženja "Istočna alternativa" Vojin Pavlović izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv zbog toga što je čestitao rođendan nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, ističući da ima pravo da čestita rođendan kome hoće i da je apsurdno da se nekome sudi zbog toga.
Predsjednik udruženja "Istočna alternativa" Vojin Pavlović i advokat Mirko Blagojević - Foto: SRNA
Predsjednik udruženja "Istočna alternativa" Vojin Pavlović i advokat Mirko BlagojevićFoto: SRNA

Pavlović je na ročištu rekao da devet godina radi u "Elektroprivredi Republike Srpske", ali da zbog lošeg imovinskog stanja zahtijeva da ga u ovom slučaju zastupa advokat po službenoj dužnosti.

Pavlovićev advokat Mirko Blagojevć rekao je da je ovo prvo suđenje prema nametnutom zakonu nekašnjeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

- U toku suđenja ćemo osporiti navode optužnice, a na teret mu se stavlja da je nekim svojim radnjama veličao osobe optužene pred Međunarodnim sudom u Hagu - rekao je Blagojević i dodao da je sramotno da se Pavloviću sudi zbog najobičnije rođendanske čestitke.

Sud BiH nakon izjašnjenja o krivici ima rok od 60 dana da zakaže ročište čime će počet glavni pretres.

Tužilaštvo BiH je 22. januara podiglo optužnicu protiv Pavlovića, a Sud BiH potvrdio 30. januara, jer je 10. marta prošle godine u Bratuncu postavio transparent sa likom i ispisanom porukom u kojoj se, kako kažu, veliča i podržava Mladić.