latinica  ћирилица
18/03/2024 |  19:58 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

SNSD: Imena kandidata za načelnike i gradonačelnike u narednih mjesec i po do dva (VIDEO)

SNSD će sa koalicionim partnerima u narednih mjesec i po do dva izaći sa imenima kandidata za načelnike i gradonačelnike na lokalnim izborima. Članovi, koji iz SNSD-a prelaze u druge partije iz lične koristi, neće dobiti podršku za imenovanja.
SNSD - Foto: RTRS
SNSDFoto: RTRS

U prethodnih 20 dana, provjereno je stanje u 63 opštinska i gradska odbora širom Srpske, ali i Federacije. Sve u cilju pripreme za lokalne izbore.

- Ljudi su opredijeljeni, spremni na aktivizam i u narednih nekoliko mjeseci formiraćemo glavni izborni štab, a nakon toga i opštinske i gradske izborne štabove - rekao je Igor Dodik, organizacioni sekretar SNSD-a.

Kandidati za oktobarske izbore još nisu poznati. Svima je cilj - pobijediti u što više lokalnih zajednica.

- Sigurno da će se od narednih sedam dana, pa do mjesec, dva dana izaći sa kandidatima u svim gradovima i opštinama, što se tiče SNSD-a i naravno koalicionih partnera - rekao je Miroslav Bojić, potpredsjednik SNSD-a zadužen za lokalne zajednice.

Pod lupom su članovi stranke, koji zbog ličnih interesa da bi lakše došli do funkcije, prelaze u manje partije.

Pojedinci koji napuste SNSD, napuštaju državotvornu politiku koju vodi SNSD i zauzećemo stav sa Predsjedništvom da ne mogu biti imenovani na neka rukovodeća mjesta, jer su pokazali da im je eki lični interes ispred državotvorne politike - istakao je Vlado Đajić.

- Sasvim je neprirodno da neko ko može da utiče ili ima određeni broj glasača koje stvaraju na osnovu SNSD-a, a nije zadovoljan zato što je tobože trebao biti direktor neke veće firme prelazi u neku drugu partiju i na takav način ostvaruje svoje interese. To nije politika nego politička pijaca - naglasio je Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a.

Šest mjeseci pred izbore, u SNSD-u kažu da je stranka apsolutno spremna da odgovori na sve izazove i ubjedljivu pobjedu u oktobru.