latinica  ћирилица
26/06/2024 |  14:06 ⇒ 17:09 | Autor: RTRS

Kanton Sarajevo: U akciji "Omerta" zbog droge uhapšeno sedam lica

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su sedam lica sa područja Kantona Sarajevo zbog droge, a u pretresima na 10 lokacija pronađeni su droga, novac i vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnih djela.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

U akciji "Omerta" uhapšena su lica čiji su inicijali M.H, D.H, S.H, E.D, M.M, R.G, i M.K, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Ova lica osumnjičena su da su, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Kantona Sarajevo, duže vrijeme nabavljala drogu na ilegalnom tržištu koju su dalje distribuisala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

U pretresima na 10 lokacija pronađeni su određena količina droge, telefoni, SIM kartice, novac, putnička vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšena lica biće kriminalistički obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, te predata u dalju nadležnost tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.